Ga naar inhoud
BTCP_stills4.jpg

Beyond the City Park

Regie: Tomasz Kulpiński
Poëtische documentaire over de seizoenstrek van een kudde schapen van hun winterverblijf in de stad naar groenere weiden in de bergen.
Documentaire ode aan de transhumance, oftewel het verplaatsen van vee. In dit geval een kudde schapen die 's winters in een stadspark in Madrid verblijft en in de zomer naar hoger gelegen streken wordt geleid. Door de cameravoering, dicht bij de schapen, krijg je als kijker het gevoel met de dieren mee te reizen. Je wordt deelgenoot van hun perspectief, interacties, gebaren en reacties terwijl ze door hun omgeving navigeren naar waar het gras het groenste is.

Credits

Productiebedrijf
Willem de Kooning Academie
Titel: Beyond the City Park
Jaar: 2023
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

BTCP_stills3.jpg
BTCP_stills1.jpg