De mythische reis van een jongeman op zoek naar zichzelf en naar een steen die uit de lucht is gevallen. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin. Naar de roman Nooit meer slapen van W. F. Hermans.

Op zoek naar meteorieten begint de jonge geoloog Alfred aan een ambitieuze maar steeds zinlozer wordende tocht in het noorden van Noorwegen. Regisseur Boudewijn Koole zet de beroemde roman Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans rigoureus naar zijn hand door de fysieke beproevingen, Alfreds wantrouwen jegens zijn teamgenoten en zijn eenzaamheid in het onverschillige landschap tastbaar te maken. De tocht wordt voor de jongeman een worsteling met zijn vadercomplex en met zijn pogingen zich te bewijzen. Ervaringscinema en filosofische beschouwing ineen.

Titel: Beyond Sleep
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020

GezondheidNatuur & MilieuKunst & CultuurGender & identiteitIllustratie BiënnaleFamiliebandenDramaReizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01