Ga naar inhoud
Still

Beyond Sleep

Regie: Boudewijn Koole
De mythische reis van een jongeman op zoek naar zichzelf en naar een steen die uit de lucht is gevallen. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin. Naar de roman Nooit meer slapen van W. F. Hermans.

Op zoek naar meteorieten begint de jonge geoloog Alfred aan een ambitieuze maar steeds zinlozer wordende tocht in het noorden van Noorwegen. Regisseur Boudewijn Koole zet de beroemde roman Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans rigoureus naar zijn hand door de fysieke beproevingen, Alfreds wantrouwen jegens zijn teamgenoten en zijn eenzaamheid in het onverschillige landschap tastbaar te maken. De tocht wordt voor de jongeman een worsteling met zijn vadercomplex en met zijn pogingen zich te bewijzen. Ervaringscinema en filosofische beschouwing ineen.

Titel: Beyond Sleep
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016
Gouden Kalf Competitie Hollands Diep Gouden Kalveren Inschrijving GK Forum van de Regisseurs Competitie ReizenDramaNatuur & Milieu

Gouden Kalf winnaar

Beste Sound Design (2016)
Mark Glynne
Beste Muziek (2016)
Alex Simu
Beste Regie (2016)
Boudewijn Koole

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2016)
Reinout Scholten van Aschat
Beste Film (2016)
Hans de Wolf
Beste Montage (2016)
Gys Zevenbergen
Beste Film (2016)
Hanneke Niens
Beste Camera (2016)
Melle van Essen (NSC)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.