Ga naar inhoud
Stills

Beste meneer Bouterse

Regie: Ananta Khemradj
Na de veroordeling van Desi Bouterse lukt het Surinamers niet om hun land te helen, ziet documentairemaker Ananta Khemradj. Zou een gesprek met de ex-dictator helpen, of werkt dat averechts?
Met de veroordeling van ex-president Desi Bouterse leek een donkere bladzijde uit de Surinaamse geschiedenis omgeslagen te worden. Maar dat gebeurde niet, stelt filmmaker Ananta Khemradj (32) vast. De uitspraak zorgt juist voor verdeeldheid binnen de Surinaamse gemeenschap, in Suriname en Nederland. Complottheorieën over de couppoging in 1982 blijven rondzingen. Khemradj vraagt zich af hoe het Surinaamse volk kan helen en gaat in gesprek met landgenoten. Moet Khemradj ook Bouterse zélf spreken, of geeft ze hem hiermee een ongewenst podium?

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Titel: Beste meneer Bouterse
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 2 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills