Ga naar inhoud
Stills

Berenklauw

Regie: Thijs Bouman
Korte film waarin een negenjarige jongen ontdekt dat de stroom in huis is afgesloten, omdat zijn moeder de rekeningen niet kan betalen. Dapper gaat hij eigenhandig op zoek naar oplossingen.
Midden in de zomer van 2006 beleeft Sven (9) een vreemde ochtend. De douche blijft koud, lampen gaan niet aan en de koelkast lekt. De stroom is afgesloten. Dat levert in dit korte drama een probleem op voor Sven, omdat hij juist voor vanavond zijn vrienden heeft uitgenodigd om de aanstaande voetbalwedstrijd Nederland tegen Ivoorkust te komen kijken. Helaas, dat feest gaat niet door: zijn moeder kan de rekening niet betalen. De negenjarige besluit zelf te zoeken naar alternatieve oplossingen.
Titel: Berenklauw
Jaar: 2022
Duur : 16 minuten
Soort: Korte Film
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills