Ga naar inhoud
Still

Beperkt houdbaar

Regie: Sunny Bergman
Regisseuse zet zichzelf voor de camera tijdens haar zoektocht naar het waarom van het doorgeschoten schoonheidsideaal en komt zo terecht in de wereld van de Braziliaanse bilversteviging, botox en borstvergroting.
Uiterlijke schoonheid is nog nooit zo dominant geweest in onze maatschappij. Jaarlijks gaat er alleen al in Nederland voor 2,3 miljard euro aan schoonheidsproducten over de toonbank. In Amerika zijn uiterst kostbare ingrepen als vaginacorrecties, laserverjongingen en Braziliaanse bilverstevigingen gemeengoed geworden. Regisseur Sunny Bergman zet zichzelf voor de camera tijdens haar zoektocht naar het waarom van deze doorgeschoten hang naar perfectie en het voldoen aan een slank schoonheidsideaal. Ze bezoekt hoofdredacteuren van glossy's, een beautybeurs, een psycholoog en reist af naar de befaamde plastisch chirurg Dr. Matlock in Los Angeles, die in zijn kliniek 350 duizend dollar per maand verdient aan de onzekerheden van vrouwen over hun vagina, borsten en billen. Bergman stelt niet alleen haar eigen uiterlijk ter discussie in de film, maar vraagt zich ook af waar de grens zal liggen. Zijn rimpels over twintig jaar net zo onacceptabel als ongeschoren oksels nu?
Titel: Beperkt houdbaar
Jaar: 2007
Duur : 1 uur
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2007
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.