Ga naar inhoud
Still

Beat

Regie: David Verbeek
Lowbudget speelfilmdebuut van derdejaars NFTA-studenten geïnspireerd door recente Aziatische films. Met lange scènes en shots en weinig dialoog, volgt de film het anonieme stadsleven van de hoofdpersoon.
In hun speelfilmdebuut hebben de derdejaarstudenten aan de Filmacademie Verbeek en De Blok zich laten inspireren door recente Aziatische films waarin sfeer een belangrijke rol speelt. Zo ook in Beat waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een burn out. Beat speelt in Rotterdam. Met lange scènes en shots en weinig dialoog, volgt de film het anonieme stadsleven van hoofdpersoon Peter (Ian Bok). De ambitieuze 26-jarige IT-er werkt in een steriel kantoorgebouw aan een groot project, maar kan zich slecht concentreren. Hij staart wat naar zijn goudvis, slentert door de stad en haalt weinig plezier uit zijn relatie (Janica Draisma). De bedrijfsarts stuurt hem een maand naar huis om bij te tanken, maar daarna lijkt het alleen maar slechter te gaan. De lowbudgetfilm, met kleine bijrol voor Jacky-regisseur Fow Pyng Hu en D66-politicus Boris van der Ham, is geheel op video opgenomen.

Credits

Coproducent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Distributie
Filmmuseum Distributie
Titel: Beat
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2004
Hoofdprogramma Panorama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still