Ga naar inhoud
De gelauwerde computeranimatie kreeg twaalf jaar na dato een 3D-vertaling. Een virtuele reis door abstracte landschappen, die zo een compleet andere ervaring oplevert.
Stereoscopische remake van Barcode, de computeranimatie waar Adriaan Lokman in 2001 mee debuteerde en die vele prijzen won op (inter)nationale filmfestivals, waaronder de Grand Prix van het animatiefestival van Annecy. Deze virtuele roadmovie voert de kijker mee door abstracte landschappen en in een spel van licht en schaduw. De 3D-conversie van de animatie was beslist geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van monnikenwerk waarbij Lokman zijn hele film, shot voor shot, moest nabouwen.

Credits

Coproducent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
Distributie
Stichting il Luster Films

Titel: Barcode III.0
Jaar: 2013
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

Animatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.