Documentaire over de Turkse Bahar, die vermoord werd voor de ogen van haar twee kinderen. Aan de hand van haar dagboeken en brieven probeert Bahars familie antwoorden te vinden op vele vragen.
Documentaire over een Turkse familie die in diepe schok raakt als hun enige dochter Bahar op gewelddadige wijze om het leven wordt gebracht voor de ogen van hun twee kleindochters. De ouders, broers en schoonzussen denken zeker te weten dat hun voormalige schoonzoon Bahar vermoord heeft. Aan de hand van dagboeken en brieven van Bahar probeert de familie antwoorden te vinden op hoe dit heeft kunnen gebeuren. Een pijnlijke geschiedenis over fatale liefde, pijn, angst, schaamte en opoffering ontvouwt zich.

Titel: Bahar
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarMaatschappijRomantiekInternationaalMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.