Ga naar inhoud
De terroristische aanslag op het Taj Mahal Hotel in Mumbai in 2008 vormt de aanleiding voor een documentair onderzoek naar de impact van angst. Wat doet zo'n helse ervaring met een mens?
Op 26 november 2008 vindt in Mumbai een reeks terroristische aanslagen plaats. Het chique Taj Mahal Hotel is een van de doelwitten. In deze documentaire keren enkelen overlevende hotelgasten terug naar India, om te vertellen wat het betekent om zo'n aanslag mee te maken. De film observeert hen gedurende een etmaal in en rondom het hotel, waar zij in gedachten terugkeren naar de donkere en bange uren van toen. Gaandeweg ontdekken we hoe deze ingrijpende gebeurtenis het leven en denken van de slachtoffers en hun omgeving heeft beïnvloed.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Muziek
Productiebedrijf
Witfilm
Omroep
EO/IKONdocs

Titel: Back to the Taj Mahal Hotel
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

GeschiedenisMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.