Ga naar inhoud
Still

Anton Corbijn Inside Out

Regie: Klaartje Quirijns
Intiem en onthullend portret van een belangrijk maar bescheiden kunstenaar van de popcultuur, fotograaf van onder meer U2, Joy Division en Depeche Mode en de laatste jaren ook actief als filmmaker.


Anton Corbijn is een veelzijdige en invloedrijke visueel kunstenaar in de popcultuur van de laatste dertig jaar. Als fotograaf heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het vormgeven van het imago van artiesten als Joy Division, U2 en Depeche Mode. Hij maakte al snel de overstap naar het maken van videoclips. De laatste tien jaar heeft hij zich hiernaast toegelegd op het maken van speelfilms. Zijn eerste film Control, over het leven en de dood van Ian Curtis van Joy Division, is onderscheiden in Cannes en won een Britse Academy Award. In 2010 kwam zijn tweede speelfilm The American uit met in de hoofdrol George Clooney.
Voor iemand die, van een afstand beschouwd, een glamoureus leven leidt omringd door beroemdheden, blijkt hij verrassend ongeïnteresseerd in rijkdom en bekendheid. Hij is bescheiden en, boven alles, heel erg nuchter.

Titel: Anton Corbijn Inside Out
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Kunst & CultuurBlik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.