Ga naar inhoud
AMOR toont, in een aantal beschouwende en fragmentarische scenes, pijnlijke maar herkenbare momenten uit een willekeurige dag van een groepje kwetsbare tiener vriendinnen in een buitenwijk van een grote stad.
Een groepje meiden treft voorbereidingen om naar een feest te gaan. Spijbelen, winkelen, indrinken. Zij dagen elkaar voortdurend uit om hun eigen grenzen op te zoeken. Beschouwende, fragmentarische scènes van pubermeisjes uit een buitenwijk tonen het ontbreken van liefde in hun dagelijks bestaan. Niet alleen concentreert de film zich op de vaak afstandelijke verhouding van de meisjes met de buitenwereld, ook de verhoudingen binnen de groep worden onderzocht. Het draait om actie en reactie. Wie liefde wil geven, moet eerst liefde ontvangen.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Productiebedrijf
IJswater Films
Postproductiebedrijf
Storm Post Production

Titel: AMOR
Jaar: 2017
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie, L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

MaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.