Ga naar inhoud
Still

Amazones

Regie: Esmé Lammers
Actiekomedie, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, over vier bijstandsmoeders uit Breda-Noord die hun armzalige leventje beu zijn en een bank overvallen.
Volgens de Griekse mythe vormden de Amazones een strijdlustig vrouwenvolk dat mannen alleen nodig had om voort te planten. In Lammers' actiekomedie, gebaseerd op ware gebeurtenissen in Frankrijk, zijn de Amazones vier bijstandsmoeders uit Breda-Noord. De alleenstaande moeders Lot en Reneetje, de met een werkloze Egyptenaar getrouwde Sam en de ooit rijke weduwe en herintredende juf Kers, raken verzeild in een geoliede overval op een tankstation. Onder de indruk besluiten de dames een bank te overvallen. De overval verloopt onverwacht soepel en de buit gaat gelijk op aan huurachterstand, kleding, coke of een nieuwe wasmachine. Tijd voor een nieuwe actie dus. Dit wordt echter bemoeilijkt als Lot verliefd wordt op de rechercheur die de overvalzaak leidt, Kers last heeft van een opdringerige baas en Sams man achterdochtig wordt. De actiescènes in de film zijn geregisseerd door Lammers' echtgenoot, regisseur Dick Maas.
Titel: Amazones
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2005)
Susan Visser

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still