Ga naar inhoud
Still

Al wat je ziet

Regie: Niki Padidar

Wat doet het met je wanneer je in een wereld belandt waar je niet meer wordt gezien, maar wordt bekeken? Dat is de vraag in deze essayistische documentaire. Hoe lang blijven we iemand als 'nieuwkomer' aanspreken?

De drie hoofdpersonen in Niki Padidars film wonen kort of al langer in Nederland maar krijgen steevast dezelfde vragen: waar kom je vandaan, spreek je Nederlands, word je bruiner in de zon? Zelf kent Padidar, die op haar zevende Iran verliet, die vragen maar al te goed. In Al wat je ziet gaat ze onder meer in gesprek met de Somalische Khadija die al 27 jaar lang een 'nieuwkomer' is. Middels de gesprekken onderzoekt ze in haar zorgvuldig vormgegeven documentaire wat het betekent om aan de projecties van anderen te worden onderworpen. Ze probeert een antwoord te vinden op de vraag: 'Als niemand weet wie je was, ben je dan nog jezelf?'

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Poster Al wat je ziet.jpg
Titel: Al wat je ziet
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills