Documentaire met een grimmige blik op cultuurverschillen en vooroordelen. Voelt de Belgische Gilbert echte liefde voor zijn Afrikaanse vriendinnen, of spelen andere motieven mee?
De gepensioneerde Belgische ex-paratrooper Gilbert woont in Diani Beach, aan de Keniaanse kust. Hij geniet er van het klimaat, het bier en de lokale vrouwen. Het is niet moeilijk om hier een leuke dame te ontmoeten, want de mooiste vrouwen van Kenia trekken hierheen om een ‘mzungu’, een westerse man, te vinden. Maar echte liefde vinden blijkt moeilijk. Steeds weer verdenkt Gilbert zijn vriendinnen ervan dat het ze alleen om zijn geld te doen is. Maar is dat zo? Of is het zijn getroebleerde verleden dat hem blijft achtervolgen?

Credits

Camera
Sound Design
Productiebedrijf
Howling Dogs
MM Filmprodukties
Coproductiebedrijf
MM Filmprodukties
Distributie
Windmill Film Distribution
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Afrikaanse bruid
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

EtniciteitGender & identiteitFamiliebanden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.