Ga naar inhoud
Still

Advocaatje leef je nog?

Regie: Jeroen Berkvens
Gestileerde documentaire waarin Paul Bovens, een beroemd strafpleiter die verdachten van de zwaarste categorie misdaden verdedigde, terugkijkt op zijn carrière. In mei 2001 overleefde hij een bomaanslag op zijn kantoor waarna hij besloot zijn praktijk te sluiten.
De advocaat uit de titel is Paul Bovens, een beroemd strafpleiter die verdachten van de zwaarste categorie misdaden verdedigde. In mei 2001 overleefde hij een bomaanslag op zijn kantoor. Een dader werd vooralsnog niet gevonden; enkele maanden later besloot Bovens zijn praktijk te sluiten. In dit gestileerde portret - met een soepel glijdende camera, sfeervolle muziek en een mengvorm van kleur en zwart-wit - kijkt de voormalige advocaat terug op zijn carrière. `Ik kan wel meedogenloos overkomen', geeft hij toe. `Ik ben geen allemansvriend.' Berkvens vermengt interviewopnamen en beelden van Bovens' privé-leven met fragmenten uit nieuwsprogramma's. Bovens trekt zijn toga opnieuw aan voor een bezoek aan de (lege) rechtszaal en verkleedt zich op een andere manier, op bezoek bij zijn ouders, voor het carnaval. Ondertussen spreekt hij over medeleven, eenzaamheid en de reacties van zijn omgeving.
Titel: Advocaatje leef je nog?
Jaar: 2004
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2004
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still