Ga naar inhoud
Filmmaker reisde af naar Argentinië, waar oma's op zoek zijn naar hun kleinkinderen, de onbekende kinderen van hun eigen, tijdens de junta verdwenen kinderen.
Als onderdeel van het grotere project Who is s/he reisde filmmaker Jacqueline van Vugt af naar Argentinië, waar oma's op zoek zijn naar hun kleinkinderen, de onbekende kinderen van hun eigen, tijdens de junta verdwenen, kinderen. De geadopteerde Victoria is zo'n teruggevonden kleinkind. Ze heeft twee jaar geleden ontdekt wie haar biologische ouders zijn en heeft inmiddels ook haar biologische broer Marcelo ontmoet. 'Je wilt je in iemand terugzien,' verklaart Vicky haar verlangen meer over haar afkomst te weten. Toch gaat zoiets niet zonder nieuwe vragen. Vicky en Marcelo hebben nog een zusje. Moeten ze haar nu gaan opsporen en haar leven overhoop halen of wil ze misschien liever onwetend blijven? De junta van Jorge Videla (1976-1983) speelt wel degelijk een grote rol in deze film. Van Vugt mijdt de dozen met ongeïdentificeerde botten niet, maar de zoektocht naar identiteit overheerst in deze documentaire, die een belangrijke plek geeft aan de Argentijnse bandoneonmuziek die bij het huwelijk van Maxima zo'n grote rol speelde.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Viewpoint Productions
Omroep
NTR
Distributie
Illumina Films

Titel: Adios Nonino
Jaar: 2004
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.