Ga naar inhoud
Documentaire over een advocaat uit Zuid-Soedan die verantwoordelijken voor de gruweldaden in de burgeroorlog wil laten berechten. Maar zijn landgenoten willen het verleden vooral vergeten.
Documentaire over een ambitieuze advocaat die na zijn studie in Engeland terugkeert naar zijn geboorteland Zuid-Soedan. Achtervolgd door het traumatische oorlogsgeweld dat hem als kind trof, klampt hij zich vast aan de overtuiging dat de wet de enige ware gids is om vrede in het land te brengen. Maar als een nieuwe burgeroorlog uitbreekt, ontdekt de advocaat dat zijn landgenoten tegengestelde opvattingen hanteren. Hoe kan hij de verantwoordelijken voor de gruweldaden in de burgeroorlog berechten als men het pijnlijke verleden vooral wil vergeten?

Titel: A Haunting History
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Inschrijving, Gouden Kalveren
Editie: NFF 2016

GeschiedenisMisdaadMaatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2016)
Ilse van Velzen
Beste Korte Documentaire (2016)
Femke van Velzen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.