Ga naar inhoud
Stills

7 O D

Regie:
Op zoek naar zijn vriendin belandt Mikhael in een kliniek met extreme methoden. Regiedebuut van acteur Everon Jackson Hooi, ook te zien in NFF Openingsfilm Buladó.
Niemand minder dan Pierre Bokma speelt de sluwe geneesheer-directeur van een privé-kliniek met onorthodoxe werkwijzen. "Geloof is een ziekte en wij gaan je ervan genezen", houdt hij de nieuw aangekomen Mikhael voor. Mikhael denkt aan de vriendin die hij kwijt is. Ze waren verliefd, maar het geloof stond er tussen. Met deze grimmige mix van sciencefiction en harde realiteit verbeeldt de als filmmaker debuterende Everon Jackson Hooi, bekend als acteur in GTST, de verharding in onze maatschappij. Een verscheurde en angstige samenleving vol gevaarlijke polarisatie.

Credits

Regie
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid
Titel: 7 O D
Jaar: 2020
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2020
MaatschappijGeloof & spiritualiteitWetenschapDramaGender & identiteit

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.