Beelden van 51 opeenvolgende sprintfinales maken deel uit van vijf interactieve verhaallijnen in deze webdocumentaire over de symbolische betekenis van Olympische atleten.

Interactieve webdocumentaire over de symbolische betekenis van Olympische atleten. Via het podium van de Spelen kunnen atleten uitgroeien tot de ultieme vertegenwoordigers van hun natie, herkomst, levensovertuiging, ideologie, sekse of seksuele voorkeur. Beelden van 51 opeenvolgende sprintfinales maken deel uit van vijf interactieve verhaallijnen die aantonen hoe de Spelen transformeerden van een aangelegenheid voor blanke, welgestelde mannen uit geïndustrialiseerde landen in het huidige evenement waarin verschillende groepen mensen uit de hele wereld zich met de sporters identificeren.


Credits

Scenario
Conceptontwikkeling
Grafische vormgeving
Producent
Het Nieuwe Instituut
Uitvoerend Producent
Random Studio
Research
Het Nieuwe Instituut
Random Studio
Production Design
Random Studio
Geluidsnabewerking
Random Studio

Titel: 51 Sprints - The Human Race
Jaar: 2016
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2016

SportAnimatieMaatschappijGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.