Verbeelding in zwart-wit van de culturele betekenis van het laatste restje Noord-Europees oerbos, waar mythen, jacht en ontmoetingen nog altijd tussen de bomen rondwaren, maar ook hedendaagse snelwegen het bos doorsnijden.
In vijf hoofdstukjes - Army of Ghosts, Sacred Tree, King of the Forest, Enchantment, Lost - wordt de culturele betekenis van een van de laatst bestaande stukken oerbos in Noord-Europa onderzocht. Zwart-witopnames, bijpassende citaten en historische foto's verbeelden de mythen, fauna en verschijningsvormen van dit Hercynia Silva, zoals Julius Caesar het ondoordringbare oerbos al aanduidde - van de trage paden uit de oudheid tot aan de snelwegen van deze tijd.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: 5 Walks. Hercynia Silva
Jaar: 2008
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.