Ga naar inhoud
Wanneer vergrijzing en jeugdwerkloosheid ons boven het hoofd groeien wordt de Babyboom Uitgeleidings Maatregel Ambtenaren in het leven geroepen. Zwarte komedie waarin 30 milligram de oplossing lijkt.
Zwarte komedie waarin de overheid de oplossing gevonden heeft voor problemen als vergrijzing en een toenemende jeugdwerkloosheid. De crisis heeft Nederland keihard getroffen en middenin deze grote recessie komt de Babyboom Uitgeleidings Maatregel Ambtenaren als geroepen; een opmerkelijke wet die Nederland weer uit de put gaat trekken. Twee kordate ambtenaren bezoeken allerhande babyboomers die in aanmerking komen voor deze in het leven geroepen maatregel, met een oplossing van slechts 30 milligram. Tot één van hen wroeging begint te krijgen.

Titel: 30 Milligram
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

HumorPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.