Ga naar inhoud
Telefilm over een uit de hand gelopen ruzie tussen vier scholieren waarbij de de Marokkaanse Fatima voor de trein valt en overlijdt. Was het een racistische moord of een fataal ongeluk?
Telefilm verhaalt over een uit de hand gelopen ruzie tussen vier scholieren op een metrostation. Eén van hen, de Marokkaanse Fatima, valt daarbij voor de trein en komt te overlijden. Nadat de andere drie meisjes in hechtenis zijn genomen rijst de vraag: was het een racistische moord of een noodlottig ongeluk? De berichtgeving van de dramatische gebeurtenis door de Stadstelevisie is volgens medeleerling Benjamin doorspekt met raciale vooroordelen. Daardoor gaat hij, samen met twee klasgenoten waaronder de zus van één van de verdachten, op zoek naar de waarheid. Met een - soms verborgen - camera interviewen ze vrienden, familie en bekenden van Fatima. De afwisselende documentaireachtige beelden van camera, webcam of beveiligingscamera maken, samen met de terugkerende flashbacks, duidelijk dat de waarheid nog schokkender is dan gedacht. De meeste rollen in 15:35 Spoor 1 worden vertolkt door jonge aankomende acteurs.

Titel: 15:35 Spoor 1
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2003

Gouden Kalf nominaties

Beste Montage (2003)
Bas Icke (NCE)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.