Ga naar inhoud

Themaprogramma's

Onze themaprogramma’s scherpen je blik op de wereld met filmvertoningen en nagesprekken. Wat vind jij interessant? Kies uit een van de thema's hieronder!

Tussen feit en fictie

In dit programma laten we films zien die verschillende stijlen gebruiken om een verhaal te vertellen en te verrijken. Grenzen tussen feit en fictie vervagen, waardoor deze makers op een unieke manier hun verhaal kunnen vertellen. Na elke vertoning is er een uitgebreid nagesprek van dertig minuten, geleid door Lotje IJzermans. Hoe werken de creatieve processen van de makers? Hoe ver mag je gaan met het fictionaliseren van de werkelijkheid? Hoe werkt het gebruik van archiefbeelden?

Vrouwen in Beeld

Van documentaire tot serie: in dit programma worden drie producties vertoond, waarvan de crew en cast voor een groot deel uit vrouwen bestaat. Na afloop is er een nagesprek met de makers achter deze producties. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van genderongelijkheid in de filmsector? Hoe kunnen er meer verhalen over en door vrouwen verteld worden? Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor vrouwen om aan de top te komen?

Over Stichting Vrouwen in Beeld

Stichting Vrouwen in Beeld wil het werk en de arbeidsmarktpositie van vrouwen in de Nederlandse audiovisuele industrie beter zichtbaar maken en versterken door middel van activiteiten en onderzoek. De organisatie richt zich daarbij op álle vrouwen die werkzaam zijn in de sector; van makers tot vertoners, van fondsen tot omroepen, van medewerkers tot leidinggevenden.

In dit programma was te zien

Queer Day

Queer Day is terug! Op maandag 25 september staan LHBTIQA+-verhalen en -makers centraal in Slachtstraat Filmtheater. Je kunt o.a. naar de lange speelfilm El Houb, diverse korte films, Q&A’s met queer makers en een talk over Aziatische Queer representatie in samenwerking met Queer Film Festival Utrecht en Pan Asian Collective.

Utrechtdag

Dinsdag 26 september richten we de schijnwerpers op Utrecht en Utrechtse makers – die in de stad wonen, werken of afgestudeerd zijn aan de HKU. Geniet van filmvertoningen, een inspirerende talk en proost op de Utrechtse beeldcultuur bij de afsluitende Beeldborrel, de maandelijkse netwerkborrel voor audiovisueel Utrecht.

NFF bezoeker in wit gekleed wijst naar links

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.