Ga naar inhoud

NFF-premières in het land

Ervaar de magie van het Nederlands Film Festival in je eigen filmtheater!

Samen met filmtheaters door heel Nederland brengen we je twee spectaculaire (voor)premières die je niet wil missen. Dit jaar worden onze openingsfilm Sweet Dreams en de slotfilm Zomervacht vertoond. De speciale premières worden ingeleid met een persoonlijke videoboodschap waarin de regisseurs en acteurs je een kijkje achter de schermen geven.Still Sweet dreams

Openingsfilm Sweet Dreams

Sweet Dreams is een satirisch drama over uiteenvallende familiebanden tijdens de ondergang van het Nederlandse kolonialisme in Indonesië. In de film, die zijn wereldpremière beleefde op het prestigieuze Locarno Film Festival en de Nederlandse inzending voor de Oscars is, zijn de rollen gespeeld door Renée Soutendijk, Lisa Zweerman, Florian Myjer, Hans Dagelet, Hayati Azis, Rio den Haas, Muhammad Khan en Peter Faber.

Uitgelicht

Verschillende theaters organiseren een mooi randprogramma, zo wordtde vertoning van Sweet Dreams in LUX Nijmegen ingeleid door schrijfster Suze Zijlstra. Zij zal meer vertellen over hoe het leven er voor vrouwen uitzag in voormalig Nederlands-Indië.


In EYE Filmmuseum bekijk je voorafgaand van de vertoning de korte film Sugar (2006) van Yasmijn Karhof.


Still Zomervacht

Slotfilm Zomervacht

Zomervacht is een speelfilm gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jaap Robben, over een puberjongen die opgescheept zit met de zorg van zijn broer, die gehandicapt is. Hoofdrollen worden gespeeld door Micha Hulshof, Joël in ’t Veld, Jarne Heylen, Isabelle Kafando, Valentijn Dhaenens en Manou Kesting.

Uitgelicht

Verschillende theaters organiseren een mooi randprogramma, zo is schrijver Jaap Robben na afloop van de vertoning van Zomervacht in LUX Nijmegen te gast.