NFF Extended

NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. De vorm waarin en de locatie waar deze bijeenkomsten gehouden worden, zijn afhankelijk van de inhoud en het doel van de betreffende bijeenkomst. NFF Extended wordt georganiseerd in het kader van de versterking van de arbeidsmarktpositie van filmprofessionals, in samenwerking met Eye Filmmuseum en in overleg met diverse (branche)organisaties.

 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de filmindustrie? Volg ons dan op onze Facebook pagina of meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Eerdere NFF Extended bijeenkomsten:

 

 • NFF Extended Auteursrecht

  De ontwikkeling van het auteursrecht en de komst van steeds meer platforms was aanleiding voor deze bijeenkomst over  auteursrecht en vergoedingen in Nederland. Onder leiding van moderator Monica Bremer zetten sprekers Roland Wigman, Marijn Kingma en Sem Bakker uiteen hoe de auteurswet, auteursrechten en vergoedingen op zijn geregeld, welke organisaties zich hiermee bezighouden en wie aanspraak kan maken op welke vergoedingen. Ook was er aandacht voor de regelingen in vergelijkbare Europese landen.

  Lees het verslag
 • NFF Extended Recoupment

  Op veler verzoek organiseerde NFF Extended op donderdag 25 april 2019 in Eye Filmmuseum opnieuw een bijeenkomst over recoupment; het terugbetalingsschema uit de filmopbrengsten aan de investeerders van de film. Wat is recoupment, welke partijen kunnen hier aanspraak op maken en hoe wordt de verdeling gemaakt? Aan de hand van zowel een recente Nederlandse speelfilm als recente documentaire en bijbehorende budgetten werd dit inzichtelijk gemaakt. Presentatie was in handen van Joost de Vries.

  Lees het verslag
 • NFF Extended Writersroom

  NFF, ROSE stories, DAFF en Eye Filmmuseum hebben de handen ineen geslagen om meer aandacht te genereren voor inclusiviteit in audiovisuele producties, schrijvers verder op weg helpen in hun verhaalontwikkeling en Nederlandse producties beter aan te laten sluiten op de behoeften van een divers publiek. Op 10 december j.l. presenteerden schrijvers Alicia Muñoz Reyes, Raoul Groothuizen en Maud Wiemeijer hun scenario’s in ontwikkeling aan een publiek van vakgenoten en geïnteresseerden voor feedback.

  Lees het verslag
 • NFF Extended over 'Het advies van de Raad voor Cultuur'

  Op 12 juni 2018 organiseerde NFF i.s.m. Eye Extended een bijeenkomst over het advies van de Raad voor Cultuur van maart 2018. Guido van Nispen, commissievoorzitter van de Raad voor Cultuur gaf een presentatie van het advies waarna Pieter Kuijpers, Loes Komen, Michael Leendertse, Pien Houthof, Ester Gould en Diederik Hoekstra in gesprek gingen over het advies, onder leiding van Joost de Vries.
  Lees ook de eerste reactie van de minister op het advies.

  Lees het verslag
 • NFF Extended over 'Diversiteit'

  Op 15 januari 2018 organiseerde NFF in samenwerking met Eye een editie van NFF Extended met de Werkgroep Diversiteit. Aanwezig bij deze bijeenkomst waren vertegenwoordigers van de Filmacademie, het Filmfonds, Netwerk Scenarioschrijvers, DAFF, DDG, ACT, FPN, VPRO, NTR, de Werkgroep Drama, EYE en NFF. Onder leiding van gespreksleider Carmelita Serkei werd door de deelnemers gesproken over de opgedane ervaringen en genomen initiatieven van het afgelopen jaar, met daar aan gekoppeld wensen en acties.

   

  Lees het verslag
 • NFF Extended over 'Recoupment'

  Op 8 juni 2017 vond in Eye de eerste editie van de NFF Extended plaats. Producent Joost de Vries gaf een presentatie over het begrip recoupment: het verdienmodel van een film en terugbetalingsschema van de filmopbrengsten aan de investeerders van de film. Onder leiding van moderator Job ter Burg vond een levendige discussie plaats.

  Lees het verslag

 


Contact[email protected]
Volg de NFF Professionals Facebook pagina om op de hoogte te blijven.