NFF Extended

NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. De vorm waarin en de locatie waar deze bijeenkomsten gehouden worden, zijn afhankelijk van de inhoud en het doel van de betreffende bijeenkomst. NFF Extended wordt georganiseerd in het kader van de versterking van de arbeidsmarktpositie van filmprofessionals, in samenwerking met Eye Filmmuseum en in overleg met diverse (branche)organisaties.


Donderdag 25 april: NFF Extended Recoupment

Op veler verzoek organiseert NFF Extended op donderdag 25 april 2019 in Eye Filmmuseum opnieuw een bijeenkomst over recoupment; het terugbetalingsschema uit de filmopbrengsten aan de investeerders van de film. Wat is recoupment, welke partijen kunnen hier aanspraak op maken en hoe wordt de verdeling gemaakt? Aan de hand van zowel een recente Nederlandse speelfilm als recente documentaire en bijbehorende budgetten wordt dit inzichtelijk gemaakt.

Tijdens de bijeenkomst wordt uitgelegd wie de investeerders en financiers van een film zijn: van regisseur en scenarist tot producent, van Filmfonds tot distributeur en commerciële investeerder. Wat is het rendement dat zij op een film kunnen maken? Welke risico’s nemen investeerders met welke gevolgen? Met wie onderhandel je over de opzet van het recoupmentschema? De antwoorden op deze vragen worden inzichtelijk gemaakt aan de hand van recente voorbeelden. Presentatie is in handen van Joost de Vries.

Wegens grote belangstelling is het maximale aantal reserveringen voor NFF Extended: Recoupment op 25 april bereikt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst, dan krijg je op 24 april bericht of er plaatsen zijn vrijgekomen. 

Meld je hier aan voor de reservelijst

En volg het event op de NFF Professionals Facebookpagina.


Eerdere NFF Extended bijeenkomsten:

 

 • NFF Extended Writersroom

  NFF, ROSE stories, DAFF en Eye Filmmuseum hebben de handen ineen geslagen om meer aandacht te genereren voor inclusiviteit in audiovisuele producties, schrijvers verder op weg helpen in hun verhaalontwikkeling en Nederlandse producties beter aan te laten sluiten op de behoeften van een divers publiek. Op 10 december j.l. presenteerden schrijvers Alicia Muñoz Reyes, Raoul Groothuizen en Maud Wiemeijer hun scenario’s in ontwikkeling aan een publiek van vakgenoten en geïnteresseerden voor feedback.

  Lees hier het verslag
 • NFF Extended over 'Het advies van de Raad voor Cultuur'

  Op 12 juni 2018 organiseerde NFF i.s.m. Eye Extended een bijeenkomst over het advies van de Raad voor Cultuur van maart 2018. Guido van Nispen, commissievoorzitter van de Raad voor Cultuur gaf een presentatie van het advies waarna Pieter Kuijpers, Loes Komen, Michael Leendertse, Pien Houthof, Ester Gould en Diederik Hoekstra in gesprek gingen over het advies, onder leiding van Joost de Vries.
  Lees ook de eerste reactie van de minister op het advies.

  Lees hier het verslag
 • NFF Extended over 'Diversiteit'

  Op 15 januari 2018 organiseerde NFF in samenwerking met Eye een editie van NFF Extended met de Werkgroep Diversiteit. Aanwezig bij deze bijeenkomst waren vertegenwoordigers van de Filmacademie, het Filmfonds, Netwerk Scenarioschrijvers, DAFF, DDG, ACT, FPN, VPRO, NTR, de Werkgroep Drama, EYE en NFF. Onder leiding van gespreksleider Carmelita Serkei werd door de deelnemers gesproken over de opgedane ervaringen en genomen initiatieven van het afgelopen jaar, met daar aan gekoppeld wensen en acties.

   

  Lees hier het verslag
 • NFF Extended over 'Recoupment'

  Op 8 juni 2017 vond in Eye de eerste editie van de NFF Extended plaats. Producent Joost de Vries gaf een presentatie over het begrip recoupment: het verdienmodel van een film en terugbetalingsschema van de filmopbrengsten aan de investeerders van de film. Onder leiding van moderator Job ter Burg vond een levendige discussie plaats.

  Lees hier het verslag

 


Contact[email protected]
Volg de NFF Professionals Facebook pagina om op de hoogte te blijven.