NFF Extended

NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. De vorm waarin en de locatie waar deze bijeenkomsten gehouden worden, zijn afhankelijk van de inhoud en het doel van de betreffende bijeenkomst. NFF Extended wordt georganiseerd in het kader van de versterking van de arbeidsmarktpositie van filmprofessionals, in samenwerking met Eye Filmmuseum en in overleg met diverse (branche)organisaties.

 

NFF Extended Auteursrecht

Dinsdag 9 juli 2019
10:00 – 14:00 uur
Eye Filmmuseum

De ontwikkeling van het auteursrecht en de komst van steeds meer (nieuwe) superplatforms maken dat NFF Extended graag de stand van zaken wil opmaken aangaande het auteursrecht en vergoedingen in Nederland.

Onder leiding van moderator Monica Bremer (Bremer & De Zwaan) zet een aantal sprekers uiteen hoe in Nederland de auteurswet, auteursrechten en vergoedingen op dit moment zijn geregeld, welke organisaties zich hiermee bezighouden en wie er aanspraak kan maken op welke mogelijkheden. Ook wordt er aandacht geschonken aan hoe het is georganiseerd in vergelijkbare andere Europese landen.

De bijeenkomst bestaat uit meerdere delen: in de ochtend geven experts korte presentaties over de huidige en toekomstige situatie. Hierna volgt een gemeenschappelijke lunch waar de deelnemers kunnen napraten over de presentaties. Na de lunch vindt het interactieve deel plaats, waar vragen worden behandeld met de sprekers uit de ochtendsessie. Gedurende de gehele bijeenkomst en de lunch kunnen vragen worden geüpload via een app.

PROGRAMMA
9:30  – 10:00 uur:      Inloop Cinema 1
10:00 – 10:10 uur:     Inleiding door moderator
10:10 – 12:00 uur:     Presentaties
12:00 – 13:00 uur:     Lunchbuffet Foyer Cinema 1
13:00 – 14:00 uur:     Interactieve vragensessie met de sprekers, Room at the Top
14:00 uur:                  Einde bijeenkomst

SPREKERS
* Roland Wigman, advocaat film- & auteursrecht
* Cristina Busch (Barcelona), advocaat copyright & media law
* Monica Bremer, advocaat en bestuurder

Tickets voor de bijeenkomst zijn € 7,50,- inclusief lunch. Leden van vakverenigingen krijgen korting en betalen € 6,- per ticket.

Koop hier je ticket

Deze bijeenkomst in het kader van Auteursrecht is tot stand gekomen in samenwerking met NSC (Netherlands Society of Cinematographers) en Eye Filmmuseum en wordt ondersteund door de Dutch Directors Guild (DDG), Auteursbond/Netwerk Scenarioschrijvers, Eye Filmmuseum, Dutch Academy For Film (DAFF), Film Producenten Nederland (FPN), Nederlandse vereniging van Cinema-Editors (NCE), VERS Vereniging Nieuwe Film- en Televisiemakers en Act Belangenvereniging voor Acteurs.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de filmindustrie? Volg ons dan op onze Facebook pagina of meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Eerdere NFF Extended bijeenkomsten:

 

 • NFF Extended Recoupment

  Op veler verzoek organiseerde NFF Extended op donderdag 25 april 2019 in Eye Filmmuseum opnieuw een bijeenkomst over recoupment; het terugbetalingsschema uit de filmopbrengsten aan de investeerders van de film. Wat is recoupment, welke partijen kunnen hier aanspraak op maken en hoe wordt de verdeling gemaakt? Aan de hand van zowel een recente Nederlandse speelfilm als recente documentaire en bijbehorende budgetten werd dit inzichtelijk gemaakt. Presentatie was in handen van Joost de Vries.

  Lees hier het verslag
 • NFF Extended Writersroom

  NFF, ROSE stories, DAFF en Eye Filmmuseum hebben de handen ineen geslagen om meer aandacht te genereren voor inclusiviteit in audiovisuele producties, schrijvers verder op weg helpen in hun verhaalontwikkeling en Nederlandse producties beter aan te laten sluiten op de behoeften van een divers publiek. Op 10 december j.l. presenteerden schrijvers Alicia Muñoz Reyes, Raoul Groothuizen en Maud Wiemeijer hun scenario’s in ontwikkeling aan een publiek van vakgenoten en geïnteresseerden voor feedback.

  Lees hier het verslag
 • NFF Extended over 'Het advies van de Raad voor Cultuur'

  Op 12 juni 2018 organiseerde NFF i.s.m. Eye Extended een bijeenkomst over het advies van de Raad voor Cultuur van maart 2018. Guido van Nispen, commissievoorzitter van de Raad voor Cultuur gaf een presentatie van het advies waarna Pieter Kuijpers, Loes Komen, Michael Leendertse, Pien Houthof, Ester Gould en Diederik Hoekstra in gesprek gingen over het advies, onder leiding van Joost de Vries.
  Lees ook de eerste reactie van de minister op het advies.

  Lees hier het verslag
 • NFF Extended over 'Diversiteit'

  Op 15 januari 2018 organiseerde NFF in samenwerking met Eye een editie van NFF Extended met de Werkgroep Diversiteit. Aanwezig bij deze bijeenkomst waren vertegenwoordigers van de Filmacademie, het Filmfonds, Netwerk Scenarioschrijvers, DAFF, DDG, ACT, FPN, VPRO, NTR, de Werkgroep Drama, EYE en NFF. Onder leiding van gespreksleider Carmelita Serkei werd door de deelnemers gesproken over de opgedane ervaringen en genomen initiatieven van het afgelopen jaar, met daar aan gekoppeld wensen en acties.

   

  Lees hier het verslag
 • NFF Extended over 'Recoupment'

  Op 8 juni 2017 vond in Eye de eerste editie van de NFF Extended plaats. Producent Joost de Vries gaf een presentatie over het begrip recoupment: het verdienmodel van een film en terugbetalingsschema van de filmopbrengsten aan de investeerders van de film. Onder leiding van moderator Job ter Burg vond een levendige discussie plaats.

  Lees hier het verslag

 


Contact[email protected]
Volg de NFF Professionals Facebook pagina om op de hoogte te blijven.