Zurich

Sacha polak Speelfilm - 2015 - 89 min.
Vanaf 12 jaar
Angst

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice

Beste Camera Frank van den Eeden SBC NSC

Beste Montage Axel Skovdal Roelofs

Beste Muziek Rutger Reinders

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Zangeres Wende Snijders maakt haar acteerdebuut als de jonge vrouw die langs de snelwegen van Europa zwerft in een wanhopige poging het verleden te vergeten. Heftige verbeelding van verlies en rouw.

Zangeres Wende Snijders maakt haar acteerdebuut als Nina, een jonge vrouw die langs de snelwegen van Europa zwerft in een wanhopige poging het verleden te vergeten. Ze houdt zich ternauwernood staande. Soms dreigt ze in een delirium te verdrinken. De ontmoeting met een aardige Duitse chauffeur biedt slechts tijdelijk soelaas. Betrekkelijk losse scènes, vaak dicht op de huid gefilmd, als heftige verbeelding van rouw en verdriet. Hoe de klap van een groot verlies en verraad Nina ertoe brengt dingen te doen die ze niet voor mogelijk had gehouden.

Credits

Scenario Helena van der Meulen
Producent(en) Marleen Slot
Productiebedrijf
Viking Film
A Private View
Rohfilm Productions GmbH
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Markus Krohn
Geluidsnabewerking
Markus Krohn
Set geluid
Miroslav Babic
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland, België, Duitsland