Uitgekraakt

Sanne Rovers Korte documentaire - 2011 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Innemend en levendig portret van Lily, een meisje uit een krakersmilieu dat haar bosrijke geboortegrond moet inruilen voor een jeugd in een keurig dorp. Haar veerkracht blijkt haar grootste bezit.

Lilly woont met haar moeder en broers Robbin en Melvin in een krakersgemeenschap in het bos. De groene oase biedt hen alle ruimte voor een fantasierijk kinderleven. Dan wordt de commune geruimd en hun houten huis met de grond gelijkgemaakt. Lilly verhuist naar een standaard woonwijk binnen de bebouwde kom. Hervindt ze tussen de stoeptegels een nieuwe vrijheid? Een fijnzinnige hommage aan de vindingrijkheid van een bijzonder meisje.

Credits

Producent(en) Roel Oude Nijhuis
Productiebedrijf HALAL
Uitvoerend producent(en)
Roelien Hendriks
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland