Stanley H.

Tim Oliehoek Televisiedrama - 2019 - 50 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Televisiedrama Jeroen Spitzenberger

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dramaserie over het bewogen leven van de geliquideerde Stanley Marshall Hillis, die zich van gentleman-bankovervaller en drugscrimineel opwerkte tot het meesterbrein achter de beruchte IRT-affaire.

Televisieserie, gebaseerd op ware gebeurtenissen, over het leven van een van de meest beruchte misdadigers van Nederland: Stanley Marshall Hillis. Tijdens zijn criminele carrière was hij een ‘gentleman’-bankovervaller, een nietsontziende drugscrimineel, een ontsnapte gevangene, interviewgast bij Sonja Barend én het meesterbrein achter de roemruchte IRT-affaire in de jaren negentig. Hij was degene die er het rijkst mee werd. Zijn leven eindigde met een nog altijd onopgeloste liquidatie in 2011, onder de ogen van de politie.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Nikolai van Nunen
Productieland(en)
Nederland, België, Spanje