Schneider vs. Bax

Alex van Warmerdam Speelfilm - 2015 - 96 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Maria Kraakman

Beste Camera Tom Erisman

Beste Film Marc van Warmerdam

Beste Montage Job ter Burg

Beste Regie Alex van Warmerdam

Beste Scenario Alex van Warmerdam

Beste Sound Design Peter Warnier

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een even hilarische als spannende polderwestern waarin twee mannen elkaar letterlijk naar het leven staan. Wie wint: de jarige huurmoordenaar of de chagrijnige schrijver?

Deze inktzwarte komedie is onmiskenbaar een Van Warmerdam-film, met zijn droge dialogen, absurde ontwikkelingen en precieze vormgeving. Maar hij is op momenten óók zenuwslopend spannend, wanneer huurmoordenaar Schneider en de norse kluizenaar Bax geduldig wachten wie van hen als eerste zijn positie verraadt in een dodelijk kat-en-muis-spel. De killer verscholen in het riet, de schrijver verschanst in zijn vakantiehuisje aan de waterrand waar hij echter nog meer ongewenst bezoek op zijn dak krijgt: een bozige ex-vlam en een depressieve dochter.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Berry van Zwieten
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Koen Gravendaal
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland