Ningyo

Timo Ottevanger Korte film - 2019 - 23 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kort drama over jonge vrouwen in een door mannen gedomineerde, dystopische stad. Daar zoekt de zeventienjarige Valentina haar vrijheid binnen een vrouwengroep, die de strijd aangaat tegen dit onrecht.

In een dystopische stad waar mannen vrouwen onderdrukken, ontvlucht de jonge Valentina haar pooier Zéro. Ze komt terecht in de ‘Ningyo-gang’, een extremistische vrouwenbende die er alles aan doet om de rollen in deze wereld om te draaien. De leider van de bende stoomt Valentina klaar voor haar ultieme beproeving: het vermoorden van Zéro. Maar wanneer het moment is aangebroken, besluit ze in dit korte drama haar eigen weg te kiezen in een wereld vol extremen.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Dionne Cats
Production Design
Nadine Klingen
Noa van Nielen
Montage
Kostuumontwerp
Mijs de Wit
Sound Design
Meghan van der Meer
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Annelotte Coster
Cast
Melody van Gompel
Sue-Ann Bel
Ayisha Siddiqi
Esther Low
Jasmine Karimova
Arnost Kraus
Kok-Hwa Lie
Steven Ivo
Wenyinmi Stoutjesdijk
Mlungisi Nkala
Inge Kea
Shauni Bodine
Janna Maars
Wouter Oosterwijk
Kato van der Raadt
Choreografie
Alessio Reedijk
Esther Murdock
Productieland(en)
Nederland