Nena

Saskia Diesing Speelfilm - 2014 - 94 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Discriminatie
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Actrice Abbey Hoes

Beste Regie Saskia Diesing

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Aage Hollander

Beste Film Hanneke NiensHans de Wolf

Beste Scenario Saskia DiesingEsther Gerritsen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Coming of age-drama waarin de zestienjarige Nena anno 1989 geconfronteerd wordt met de doodswens van haar invalide vader. Middenin die emotioneel ingewikkelde periode wordt ze voor het eerst verliefd.

In de zomer van 1989 doet de invalide vader van de zestienjarige Nena een zelfmoordpoging. De tiener, die een hechte band met haar vader heeft, is tot op het bot gekwetst. Ze voelt zich door diens doodswens - en het feit dat haar ouders die tot dan toe verzwegen - verraden. Dan wordt ze verliefd op Carlo. Terwijl het wankele Europa met spanning wacht op wat de herfst zal brengen, ontdekt Nena in dit coming of age-drama haar eigen levenslust. Toch kan ze niet langer ontkennen dat het bestaan voor haar zieke vader steeds uitzichtlozer wordt.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland, Duitsland