Nacht van de fanfare

Anna van Keimpema Televisiedrama - 2016 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Absurdistische film over een stel dat worstelt met hun relatie als drie leden van een fanfare komen schuilen voor de regen. De stille oorlog moet nu over het kabaal van de muziek heen gevoerd worden.

In een boerderij op het oneindige platteland van Noord-Groningen zit David zwijgend te eten terwijl Claudia mokkend uit het keukenraam kijkt. De spanning is om te snijden als er wordt aangebeld door drie drijfnatte leden van een fanfare. Ze zitten zonder benzine en willen schuilen voor de regen. De aanvankelijk stille strijd ontaardt in een chaos als er moet worden geruziet boven het lawaai van de instrumenten uit. Een absurdistische film die met minimale dialoog precies laat zien waar het misgaat.


Credits

Scenario Amarins Romkema
Producent(en) Noortje Wilschut
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Aafje Horst
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland