Monk

Ties Schenk Speelfilm - 2017 - 74 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Even absurdistisch als levensecht is deze warme tragikomedie over een excentriek gezin dat gedwongen wordt het leven opnieuw te ontdekken. Gezien door de ogen van de dertienjarige, overbezorgde Monk.

Voor de dertienjarige Monk, de jongste van een excentriek gezin, is de wereld een voortdurende bron van verwondering en zorg. Zus Joni is een rebellerende puber, zijn vader Fabian een kunstenaar die met zichzelf in de knoop zit en zijn moeder Maria is een flamboyante Spaanse. Wanneer ze onverwacht naar Spanje afreizen om afscheid te nemen van Maria's zieke broer zet dit niet alleen de verhoudingen op scherp, maar ontstaat er in deze afwisselend absurdistische en gevoelige tragikomedie ook ruimte voor schoonheid, poëzie en een nieuwe blik.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland, België