Moffenmeid

Raymon Hilkman Korte film - 2019 - 18 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Mei 1945: Nederland is bevrijd, maar het is niet voor iedereen feest. Zo voelt Wies schaamte omdat haar dochter zwanger is van een Duitser, en probeert ze haar te verbergen voor de buitenwereld.

WO II is net voorbij. Nederlanders vieren de bevrijding, maar niet Wies’ familie. Wies woont samen met haar man en twee dochters en bestiert een kruidenierswinkel. Dochter Nellie is tijdens de oorlog zwanger geraakt, van een Duitser. Ze is door de feestvierende meute als verraadster kaalgeknipt. Het dilemma voor Wies: leven in schaamte, of kiezen voor haar kind en kleinkind?

Credits

Regie Raymon Hilkman
Scenario Milou Rohde
Raymon Hilkman
Producent(en) Muriƫl Horst
Raymon Hilkman
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Dagmar Nietsch
Idris Bakker
Camera
Wouter Verheul
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Koosje Janssen
Sound Design
Nick van Noort
Muziek
Jesse Grooten
Cast
Willemien Slot
Gonny Gaakeer
Anna Joan
Alexander Woudt
Bart Klop
Jan Elbertse
Productieland(en)
Nederland