Lucia de B.

Paula van der Oest Speelfilm - 2014 - 97 min.
Vanaf 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Ariane Schluter

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Thriller, rechtbankdrama en biografisch portret ineen over de waargebeurde veroordeling van de Haagse verpleegster Lucia de Berk die ruim zes jaar onterecht gevangen zat voor zeven moorden die nooit zijn gepleegd.

Ruim zes jaar lang zat de Haagse verpleegster Lucia de Berk onterecht gevangen voor zeven moorden op baby's en bejaarde mensen die nooit zijn gepleegd. De verfilming van een van de meest geruchtmakende rechtszaken uit de Nederlandse geschiedenis is een thriller, rechtbankdrama en biografisch portret ineen. Het filmverhaal toont de ware gebeurtenissen met deels fictieve personages, onder wie de bij het OM werkzame Judith. Als de jonge, ambitieuze vrouw na de veroordeling gaat twijfelen aan de betrouwbaarheid van het onderzoek willen haar bazen niets van haar horen.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Klara Björk
Martin Dewitte
Bernard Michaux
Gemma Derksen
Creative Producer
Uitvoerend producent(en)
Research
Joost van Gijzen
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Storm Post Productie BE
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland, België, Luxemburg, Zweden