Laatste muur

Haider Aljezairi Korte film - 2016 - 21 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op ware gebeurtenissen geïnspireerd drama. Een Irakese man moet een moeilijke keuze maken: blijven zorgen voor zijn eenzame moeder of vechten tegen terroristen die zijn regio aanvallen.

Hoessein bouwt in maart 2015 met zijn moeder aan het huis waar hij ooit met zijn aankomende vrouw wil wonen. Halverwege worden alle mannen uit zijn Irakese dorp opgeroepen om als burgerstrijders te vechten tegen oprukkende terroristen. Kort drama gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin een jongeman twijfelt of hij zal gaan strijden of thuisblijft om zijn eenzame moeder te verzorgen.

Credits

Scenario Kassem Hawal
Anthony van der Meer
Producent(en) Kadhem Hussein
Hashem Ahmed
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
HyConcept
Camera
Haider Aljezairi
AlHassan Kadhem
Ahmed Kadhem
Production Design
Nasir Smari
Montage
Hashem Ahmed
Kostuumontwerp
Nasir Smari
Sound Design
Jacco Prantl
Geluidsnabewerking
Jacco Prantl
Set geluid
Mohammed Hlepid
Cast
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland