Kala azar

Janis Rafa Speelfilm - 2020 - 92 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drama over een jong stel dat zich ontfermt over dode beesten, om zo het leven zin te geven in een dieronvriendelijke wereld. Als ze zelf een dier aanrijden, komt hun relatie in zwaar weer terecht.

Ergens in een desolaat gebied in Zuid-Europa, verzamelt een jong stel overleden huisdieren en doodgereden anonieme dieren, voor een laatste reis naar het dierencrematorium. Elk dier wordt zorgzaam behandeld, omdat de geliefden iets terug willen doen in deze zo dieronvriendelijke wereld. Maar dan rijden ze zelf een dier aan. Zal dit voorval het einde van hun baan en hun relatie betekenen? Speelfilmdebuut van beeldend kunstenaar Janis Rafa. Haar drama is vernoemd naar de infectieziekte die grootschalige sterfte veroorzaakt onder honden in Zuid-Europa.

Credits

Regie Janis Rafa
Scenario Janis Rafa
Producent(en) Digna Sinke
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Thodoros Mihopoulos, GSC
Production Design
Elena Vardava
Montage
Kostuumontwerp
Vassilios Barbarigos
Sound Design
Set geluid
Nikos Kostantinou
Muziek
Gwilym Sainsbury
Cast
Pinelopi Tsilika
Dimitris Lalos
Michele Valley
Tassos Rafailidis
Distributie
Productieland(en)
Nederland, Griekenland