Ik leef maar ik besta niet

Elisabetta Agyeiwaa Korte film - 2019 - 9 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Elisabetta's identiteit werd toen ze baby was verhandeld door haar moeder. Dat gegeven was de basis van deze korte film, waarin zij haar 27-jarige bureaucratische strijd om haar identiteit terug te krijgen verbeeldt.

 

De identiteit van filmmaker Elisabetta Agyeiwaa werd in 1991 verhandeld door haar moeder. Door deze misdaad is Elisabetta als persoon komen te vervallen en doet iemand anders zich nog altijd voor als 'Elisabetta Agyeiwaa'. Justitie weigert onderzoek te doen, en dus neemt ze het heft in eigen hand met deze korte film, waarin een jonge vrouw strijdt tegen een meedogenloze, betonnen bureaucratie.

Credits

Regie Elisabetta Agyeiwaa
Scenario Elisabetta Agyeiwaa
Producent(en) Elisabetta Agyeiwaa
Productiebedrijf
Camera
René Huwaë
Montage
Elisabetta Agyeiwaa
Sound Design
Productieland(en)
Nederland