Icarus: De Wetenschapper

Merlijn Passier Televisiedrama - 2016 - 46 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Door middel van nagespeelde scènes wordt een beeld geschetst van prominenten die publiekelijk van hun voetstuk vielen. Diederiks wereld stortte in nadat hij werd ontmaskerd als wetenschapsfraudeur.

Door middel van nagespeelde scènes wordt een raak beeld geschetst van prominenten in onze gemeenschap die, voor het oog van de natie, op een of andere manier van hun voetstuk zijn gevallen. De verhalen, gefilmd in documentairestijl, zijn geworteld in de tegenwoordige tijd. In deze aflevering speelt Diederik de hoofdrol. Zijn wereld is met luid geraas ineengestort nadat hij ontmaskerd werd als wetenschapsfraudeur. Met een theatershow onderwerpt hij zichzelf aan een diepgravend persoonlijkheidsonderzoek.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Creative Producer
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Research
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Cast
Omroep
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland