Horizon Zero Dawn

Hermen Hulst - 2017 - 2400 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Interactive Guerrilla Games

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Futuristisch avonturenspel over een toekomst waarin machines de dienst uitmaken en de mensheid tot jager-verzamelaar is gereduceerd. De vrijgevochten jager Aloy gaat op zoek naar haar lotsbestemming.

Zes jaar lang werkte het Nederlandse Guerrilla Games aan de creatie van het Horizon Zero Dawn-universum voor de Playstation 4. Dat resulteerde in een futuristisch ogend avonturenspel waarin kwaadaardige dino-robots de mensheid weer tot nomadische jagers-verzamelaars hebben gereduceerd. Rondtrekkend door dichtbegroeide jungles, ijzige vlaktes en wijdvertakte bergketens lukt het de mens maar ternauwernood om te overleven. Of kan de vrijgevochten jager Aloy, op zoek naar haar lotsbestemming, daar verandering in brengen?

Credits

Scenario John Gonzales
Producent(en) Angie Smets