Het uur tussen hond en wolf

Jacob Dijker Korte film - 2016 - 22 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Psychologische thriller over het schemergebied tussen woord en daad. Een collega uit het politieke verleden van een opiniemaker laat zich door een uitspraak van hem op televisie inspireren en gaat over tot actie.

In deze psychologische thriller geeft oud-politicus Johan Pijnenburg op televisie regelmatig zijn commentaar op het nieuws. Wanneer hij zich daar fel uitspreekt over een bankier die niets geleerd heeft van de crisis van 2008, neemt een oud-collega uit de partij, toentertijd door Pijnenburg aan de kant gezet, dit letterlijk. Hij besluit de man af te straffen en zoekt de confrontatie op met Pijnenburg.

Credits

Scenario Jacob Dijker
Producent(en) Tom van der Zant
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Tom van der Zant
Camera
Jesse te Buck
Production Design
Inge de Nijs
Montage
Ralf Gerards
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland