Het diner

Menno Meyjes Speelfilm - 2013 - 85 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Geweld
Discriminatie
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Jacob Derwig

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Aan tafel van een sterrenrestaurant draaien twee broers en hun vrouwen om een gruwelijk onderwerp heen dat hen volledig in de greep houdt. Psychologische thriller gebaseerd op de bestseller van Herman Koch.

Twee echtparen gaan een avond met elkaar uit eten. De mannen aan tafel zijn de broers Lohman: Paul, een op non-actief gestelde geschiedenisleraar, en de charmante premier in spe Serge. Het viertal draait voortdurend om een gruwelijk onderwerp heen waarvoor ze zijn samengekomen: een door hun kinderen gepleegde misdaad. Wie weet wat en hoe ver ga je als ouder om je kind te beschermen? De psychologische thriller is gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller van Herman Koch.

Credits

Scenario Menno Meyjes
Producent(en) Maarten Swart
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Richard van Dusschoten
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland