Dio - De Man ft. Glen Faria

Since ’88 Amsterdam Korte film - 2016 - 4 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Voor de clip bij de titelsong van zijn laatste album kroop rapper Dio voor het eerst zelf op de regiestoel, vanwege het persoonlijke karakter van het nummer. De Man vertelt een verhaal over de weg naar succes. Dio’s eigen levenspad wordt gespiegeld aan dat van jongens van de straat, die ieder op hun eigen wijze knokken om de beste te worden: kickbokser Tyjani Beztati, voetballer Cody Gakpo en sprinter Jay van Brienen.

Onderdeel van Fullscreen: videoclips of het NFF, waarin muziekjournalist Job de Wit de clip-oogst van het afgelopen jaar doorneemt met gasten Sef en Ome Omar.

Credits

Regie Since ’88 Amsterdam
Productiebedrijf Since ’88 Amsterdam
Camera Since ’88 Amsterdam
Montage
Since ’88 Amsterdam
Productieland(en)
Nederland