De Poolse bruid

Karim Traïdia Speelfilm - 1998 - 90 min.
Seks
Vanaf 16 jaar

Gouden Kalf-winnaar

Beste Actrice Monic Hendrickx

Beste Regie Karim Traïdia

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Jaap Spijkers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Psychologisch drama over de liefde tussen een Groningse boer en de Poolse Anna, een vrouw die door twee mannen naar Nederland is gelokt om in de prostitutie te werken.

Psychologisch drama over een Groningse boer en de Poolse Anna, een vrouw die door twee mannen naar Nederland is gelokt om in de prostitutie te werken. De doodsbange vrouw weet te ontsnappen en wordt per toeval door de Groningse boer op zijn land ontdekt. Hij neemt haar in huis. Langzaamaan groeien de twee naar elkaar toe en ontstaat er een liefdesrelatie. De Poolse bruid maakte deel uit van het Route 2000 project, vier films waarin de naderende eeuwwisseling centraal stond. De film werd veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland, onder andere met Gouden Kalveren voor Beste Regie en Beste Actrice (Monic Hendrickx).

Credits

Scenario Kees van der Hulst
Producent(en) Ilana Netiv
Jeroen Beker
Frans van Gestel
Marc Bary
Productiebedrijf
IJswater Films
Motel Films
Camera
Production Design
Anne Winterink
Montage
Sound Design
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland