APP

Bobby Boermans Speelfilm - 2013 - 82 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Licht uit, maar laat (voor de verandering) de smartphone aan. In de thriller over een levensgevaarlijke app zorgt de slim gevonden gimmick van het tweede scherm voor extra content en extra spanning.

Psychologiestudente Anna ontwaakt na een wild feest met een gat in haar geheugen én een nieuwe app op haar smartphone. De app lijkt aanvankelijk alleen maar slim en handig. Totdat Anna persoonlijke antwoorden en cryptische boodschappen over mysterieuze sterfgevallen ontvangt. Deze thriller haalde wereldwijd het nieuws als eerste speelfilm die gebruik maakt van een tweede scherm. Bioscoopbezoekers worden dus voor één keer aangemoedigd hun telefoon aan te laten - mits ze de speciale APP-app draaiende hebben.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Camera
Production Design
Paula Loos
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Jasnai Jansen
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland