Achter de toren

Astrid Bussink Korte documentaire - 2012 - 15 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Documentaire Astrid Bussink

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jeugddocumentaire over vier Zeeuwse boezemvrienden. Twee van hen maken zich op voor de spannende stap naar de brugklas - ver buiten het vertrouwde Westkapelle. Zal de vriendschap van de groep hierdoor veranderen?

Jeugddocumentaire over vier jongens uit Westkapelle. Twee van hen maken zich op voor de spannende stap naar de brugklas - ver buiten de vertrouwdheid van hun besloten Zeeuwse dorp. De boezemvrienden spelen in de zomer steevast op het strand en bekijken toeristen die hun dorp overspoelen van achter de toren, waar de buitenwereld begint. Zal dit de laatste zomervakantie zijn waarin het viertal samen ten strijde trekt? Verandert hun omgang straks omdat de twee oudere jongens naar de middelbare school vertrekken?

Credits

Scenario Astrid Bussink
Producent(en) Jan-Willem Bult
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland