NHTV Breda gebruikt HoloLons voor korte film

 Een nieuwe stap in de alsmaar ontwikkelende wereld van Interactive: The Creative Lab van NHTV Breda heeft een korte film gemaakt met behulp van de HoloLens. THE DANCER AWAKENS zoekt innovatieve nieuwe manier van verhalen vertellen. 

Wie had er gedacht dat hologrammen ooit werkelijkheid zouden worden? Met de Microsoft HoloLens, een soort slimme mix tussen de Oculus Rift en Google Glass, kun je de interactie aangaan met holografische projecties. De basis van weer een nieuwe filmtechniek voor het vertellen van verhalen. Over kruisbestuiving gesproken: het project van de NHTV gebruikt 3D-ontwerp, motion capturing, muziek en dans om een verhaal te vertellen in een 'mixed reality animation short film'. De film is geprogrammeerd door Cradle, het research-lab van NHTV.

THE DANCER AWAKENS
Het verhaal gaat over een danseres die opgesloten raakt in een muziekdoos. In eenzaamheid moet zij haar angst overwinnen en proberen te ontsnappen. Op haar missie om te ontsnappen krijgt ze te maken met obstakels die ze moet zien te overwinnen. "De film bestaat uit holografische (3D) beelden waar je zelf helemaal omheen kunt bewegen," schrijven de makers. "Zo kun je de film en het verhaal vanuit alle hoeken volgen en opnemen. Dit zorgt voor een meeslepende en onwerkelijke ervaring die je aan het denken zet over wat de toekomst wel niet teweeg kan brengen."

Motion Capture
De danseres heeft tijdens het opnemen van de film een Motion Capture pak aan dat haar bewegingen tot in detail opneemt, vervolgens worden haar bewegingen getransformeerd naar grafische beelden. "Het verhaal, dat overigens geen dialoog heeft, wordt verteld door middel van vormen en dans, zegt Mike Klaassen, coördinator van het Creative Lab: "Het creëren van een verhaal, door middel van objecten en dans die haar gedrag verbeelden, was vanaf het begin al bepaald. Onze ervaring is dat binnen Augmented Reality een film met dialoog de waarnemer afleidt en de boodschap moeizaam doet overbrengen. Het verhaal moet kort en duidelijk zijn, vooral bij dit soort projecten’.

De film is later deze week te zien tijdens het Go Short-festival in Nijmegen.