Buddy Film Commercial

 
THE BUDDY FILM COMMERCIAL is er! Hij werd officieel al op 20 november geprimeerd tijdens de fundraiser THE BUDDY FILM BALL, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de film. Nu kunnen we de commercial ook online bekijken! Stichting The Buddy Film Project biedt gevluchte filmmakers en creatieven een netwerk en begeleidt naar betaald werk in de Nederlandse film- en televisiesector. 

THE BUDDY FILM BALL
De fundraiser THE BUDDY FILM BALL voor het maken van de film WELKOM werd gepresenteerd door Daphne Bunskoek met live-muziek, entertainment, interviews, presentaties én de première van de "Buddy Commercial" gemaakt met ruim 80 gevluchte filmmakers uit 13 verschillende landen! Tijdens de avond kon het aanwezige publiek bieden op unieke items, zoals lunchen met cast en crew, een personage uit de film vernoemen naar jezelf, of bijvoorbeeld een producers-credit op de voortitels van de film en de filmdatabase IMDB.com. De fundraiser voor de speelfilm WELKOM in AIR Amsterdam heeft maar liefst € 41.500,- opgeleverd.  DE FILM
WELKOM is een romantische komedie die zich afspeelt in een supermarkt waar een bont gezelschap van vluchtelingen uit het plaatselijke AZC een opleiding krijgen. Zodra blijkt dat het AZC moet sluiten komen de dorpelingen in opstand. Het is een fictief verhaal waarbij de inspiratie voortkomt uit bijzondere, ontroerende, grappige en indringende verhalen van échte statushouders. 

Het is een mozaïekfilm vol onverwachte vriendschappen, cultuurverschillen, liefde en familie in een dorp waar iedereen een nieuw begin verdient. Zowel de statushouders als de lokale bevolking. Hoofdrollen zijn voor o.a. Susan Visser (GOOISCHE VROUWEN), Kim-Lian van der Meij (FOOTLOOSE), Tygo Gernandt (DOKTER TINUS), Dewi Reijs (EEN ECHTE VERMEER), Nazanin Taheri uit Iran en Arabi Ghibeh uit Syrië. De film is het regiedebuut van Dennis Overeem en wordt geproduceerd door In-Soo Radstake (HET BOMBARDEMENT, CARMEN VAN HET NOORDEN, HET GEHEIM VAN DE HEMA). 

THE BUDDY FILM PROJECT
Stichting The Buddy Film Project is in 2017 opgericht om gevluchte filmprofessionals (statushouders) te koppelen aan Nederlandse filmprofessionals met als hoofddoel hen te helpen aan betaald werk in de Nederlandse filmsector. Dit doen ze door workshops te organiseren en – heel concreet – speelfilms te maken waarbij Nederlandse en gevluchte filmmakers samenwerken. Eind 2016 leverde een succesvolle crowdfundcampagne via Cinecrowd op dat  het voortraject (workshops en scenario schrijven) gerealiseerd kon worden. Mede dankzij een bijdrage van het Nederlands Filmfonds.