<strong>Tussenstand</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/mijke-de-jong?film=tussenstand', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Mijke de Jong' });" text="Mijke de Jong">Mijke de Jong</a>, 2007<br>Speelfilm<br> <strong>Tussenstand</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/mijke-de-jong?film=tussenstand', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Mijke de Jong' });" text="Mijke de Jong">Mijke de Jong</a>, 2007<br>Speelfilm<br>

Tussenstand

 (Stages)
Twee gescheiden ouders hebben geen grip op hun zeventienjarige zoon, die een adolescentiecrisis doormaakt. Hij keert zich af van de buitenwereld en trekt zich terug in een ondoordringbaar zwijgen. In hun onmacht tot contact verliezen vader en moeder zich ondertussen in het kwetsen van elkaar en het oprakelen van oude frustraties. Ze praten veel maar luisteren nauwelijks. Tussenstand is een strak gestructureerde, hermetische en contrastrijke film, die drijft op een stortvloed aan woorden en de oorverdovende stiltes daartussen. De reeks emotionele gesprekken die de ouders in de hippere horecagelegenheden van de grote stad met elkaar en met hun vrienden en collega's voeren, wordt afgewisseld met het zelfverkozen isolement van de zoon in het steriele appartement waar hij met zijn moeder woont. De camera registreert met afstandelijke beelden en harde close-ups, waarmee de acteurs hun kwaliteiten als karakteracteurs voluit kunnen etaleren.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2007
Lengte80 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.tussenstanddefilm.nl
RegisseurMijke de Jong
ProducentLeontine Petit
ProducentJoost de Vries
Uitvoerend ProducentEvelien Jansen
ScenarioJolein Laarman
ScenarioMijke de Jong
CameraTon Peters
Production DesignJolein Laarman
Set GeluidKees de Groot
Set GeluidJoost Roskam
Sound DesignMark Glynne
Sound DesignPepijn Aben
EditorDorith Vinken
MuziekPaul M. van Brugge
ProductiebedrijfLemming Film
TV companyVPRO TV
Cast